За Pegasus

hdr-logo

Име на Компанията:
Дата на
основаване:
Капитал:
Председател:
Президент:
Брой работници:
Отчетен период:
PEGASUS SEWING MACHINE MFG. CO., LTD.
Януари, 1914
1 908.75
милиона йени (към Март, 2014)
Moriaki Shimizu
Shigemi Mima
1248 (към Март, 2014)
Март (веднъж годишно)
Продажби:  14,067 милиона йени [консолидирана]
8,594 милиона йени [неконсолидирана]
(От 1 април 2013 до 31 март, 2014 г.)
Банки: Sumitomo Mitsui Banking Co. Nishinoda Br.
Sumitomo Mitsui Trust Bank, Ltd. Osaka Head Office
Resona Bank, Ltd. Dojima Br.
Shiga Bank, Ltd. Umeda Br.
Главен офис: 5-7-2, Sagisu, Fukushima-ku, Osaka 553-0002, Japan
Pegasus е в центъра на шевната индустрия днес.
Pegasus допринася на световния пазар за облекла като професионалист в своята област.
Индустриалните шевни машини могат да се класифицират в две категории: „верижни машини“ и „прави машини“. С динамичното си развитие като една от най-големите търговски марки Pegasus печели отлична репутация и доверието на своите клиенти. Методите на шиене се променят в зависимост от типа на дрехите, всеки техен компонент и/или материал. Pegasus произвежда индустриална шевна екипировка която може да отговори на всички шевни методи които се използват в момента. Ето защо Pegasus с ускорени темпове върви пред останалите производители на индустриални шевни машини и играе роля на център на производствената и разпределителна индустрия, като например шевната индустрия, продажби на дребно, както също и търговията с дрехи и производителите на тъкани.
Pegasus като професионалист знае добре от какво се нуждаят потребителите и/или пазара.

ОСНОВА

Незабавен отговор на промените. Това е мисията на Pegasus като водещ производител и доставчик на верижни шевни машини.

Pegasus, доставяше своите продукти за световния шевен пазар години наред и сега е най-големия производител на верижни шевни машини.
Pegasus има собствена основна позиция за да се запази като водещ производител и в бъдеще. Това е „незабавно отговаряне на шевния пазар и променящото се време“. Pegasus се стреми да развива и реализира тази позиция в разнообразните пазарни нужди, тенденции и промени във всяка страна. Pegasus бързо и проницателно схваща нуждите на пазара и бързо отговаря със своите продукти и услуги. Компанията прави това на световно ниво. Това е причината хората да оценят Pegasus като „производител No. 1 на верижни шевни машини в света.“ Мисия и отговорност е за най-големия производител да решава проблемите които се срещат в шевните предприятия в цял свят. Pegasus има интегрирана стратегия да внесе своя принос към облеклото и шевната индустрия в 21-ви век. Това е „Качеството на Pegasus“, което включва не само характерните черти на шевното оборудване на компанията като една от главните стоки като „функционалност“, „лесни за управление“, „здравина“ и др., но и способност за „развитие“, „предложения“,“отговори“ и др. или „услуги“ „организиране на компании“ и „осигуряване на работа“.

Pegasus незабавно отговаря на промените на шевния пазар, общество и време. Това е основната тема на компанията като водещ производител на верижни шевни машини.

РАЗВИТИЕ

1914 до1958 Основаване и популяризиране на шевна екипировка за домашно производство Pegasus датира от 1914 когато започва продажба на шевни машини и резервни части под името „Mima Sewing Machine Company.“ През 1937 Pegasus полага основите на производител на шевни машини като успешно изобретява и произвежда първият оверлог в Япония. Това е революционен успех, тъй като търсенето на индустриалните шевни машини се увеличава. След Втората Световна Война Pegasus успешно произвежда за домашно производство 3-иглени ръкавни машини, верижни машини, двойно верижни машини, индустриални зиг-заг машини, двойно верижни машини и модела DCP на високо скоростен оверлог с автоматична система за омасляване. Pegasus е вискоко оценен за тези достижения и награден два пъти от Министъра на Малките и Средни Предприятия и от Министъра на Международната Търговия и Промишленост.

1959 до1969 Консолидиране на техническата база и напредване към световните пазари
Pegasus агресивно развива своите продукти на базата на технологиите открити при производството на домашните шевни машини през годините. Моделът DCR при оверлозите с напълно автоматична омасляваща система изобретен през 1963 печели наградата за Най-добра Разработка. Това е бил прототипът за индустрията на шевните машини. През 1964 Courtaulbs (U. K.), най-големият всестранен производител на текстилния пазар тества оверлози произведени в Япония, САЩ и Европа при непрекъсната работа за 600 часа. Единствено оверлогът на Pegasus DCR успешно преминава този тест. Тогава светът оценява технологията на Pegasus. Благодарение на това чудесно представяне Pegasus подписва договор за „Взаимна Техническа и Рекламна Помощ“ с Pfaff (Германия) и Wilcox & Gibbs, Inc. (САЩ) и полага основите на своята глобална мрежа.

1970 до1980 Отговаряне на разнообразните модни тенденции и изисквания за високо качество
Като става по-проспериращ през периода на висок икономически ръст Японецът разнообразява своята мода. Тенденцията в шевната промишленост се променя от масово производство към разнообразяване на продуктите. В отражение на тази тенденция индустриалните шевни машини се променят към устойчивост на шиене при различен тип материи. В допълнение имало голяма конкуренция в Япония и съседните страни. За да оцелее в тази конкурентна среда Японската шевна индустрия се прицелва към високото качество и добавянето на нови стандарти изисквани от индустриалните шевни машини. Pegasus реализира тези изисквания чрез произвеждането на нови продукти с високото ниво на технологията и възможност за развитие, като например U Серията при която настройката на диференциалния транспортен механизъм може да бъде направена без отверка, Модела DCR 800 с извита игла с който е възможна работата с трудни за шиене дрехи като чорапогащници и устройството EH което спомага за получаване на правилни бодове при шиене със скрит бод.

1981 до наши дни Продължаване на концепцията за лесно шиене и доизграждане на глобалната мрежа
Високото ниво на йената през този период засяга силно индустрията за производство на дрехи в Япония. Поради това крайно неприятния внос на дрехи се увеличава значително в количествено и качествено отношение. Като резултат на това Японското производство на дрехи се разграничава от вносните стоки. За да посрещне новите тенденции на пазара Pegasus разработва индустриални шевни машини комбинирайки новите технологии с висока функционалност и ефективност докато поддържа политиката на фирмата „Лесно шиене“ от 1986. Като една от стратегиите на международния пазар Pegasus все повече засилва сътрудничеството с дългогодишния си партньор Pfaff в полето на иновациите и продажбите. Покачването на печалбите през 21-вото столетие ще бъде стимулирано от глобалните мрежови структури на Pegasus.

ИСТОРИЯ

Хронологическа таблица за развитието на Pegasus

1914 Януари    Kazo Mima основава „Mima mishin Shokai“.1934 Април    Ryuichi Mima succeeded „Mima mishin Shokai“.1937        Изобретяване на първия Японски оверлог.

1947 Януари    Стартира „Mima Sewing Machine Industry“ с Ryuichi Mima като първи президент, с капитал от 180 хиляди йени, с адрес 1-29, Ebie,
Fukushima-ku, Osaka.

1948 Януари    Преименувана е на „Mima Sewing Machine Industrial Co., Ltd“ с капитал от 1.2 милиона йени.

1948 Август    Построяване на фабриката Sagisu.

1951 Ноември    Награждаване от министъра на Международната търговия и промишленост.

1958 Септември    Принц и принцеса Takamatsu посещават Pegasus.

1959 Март    Преименуване на „Pegasus Sewing Machine Mfg. Co., Ltd. и преместване на адрес:
2-92, Sagisu-kami, Fukushima-ku, Osaka.

1961 Март    Kanpei Bando встъпва в длъжност като президент.

1963        Завършване на Модела DCR (много висока скорост, извита игла, оверлог с напълно затворена автоматична омасляваща система: Максимална скорост 6,500 оборота в минута)

1966 Октомври    Pegasus подписва договор за „Взаимна Техническа и Рекламна Помощ“ с Pfaff (Германия) и Wilcox & Gibbs, Inc. (САЩ) и полага основите на своята глобална мрежа.

1968 Октомври    Открита е новата фабрика за производство на индустриални шевни машини Shiga (област Siga) със затворен цикъл на производство на адрес: 866-2, Motoayano, Minakuchi-cho, Kouka-gun, Shiga Pref.

1972 Март    Новата сграда на главния офис е завършена. Фабриката Ibaraki е закрита и преместена в главния център.

1972 Октомври    Основаване на Mima (Хонг Конг)Ltd.

1973 Февруари    Основаване на Mima Korea Co., Ltd.

1976 Октомври    Дайдо Мима Сан встъпва в длъжност Президент.

1981 Декември    Основаване на Pegasus Sewing Machine Private Ltd. (Сингапур)

1982 Май    Основаване на Pegasus Corporation of America(С.А.Щ.)

1984 Февруари    Завършване на свръх бързите равнинни покривни машини от серията W500.

1985 Май    Основаване на Tianjin Pegasus Sewing Machine Mfg. Co., Ltd. China
Роботизирана производствена линия без човешка намеса е пусната във фабриката Siga.

1988        Завършване на ръкавните покривни машини от серията W600.

1989 Февруари    Завършване на новата серия 3,4 и 5 конечни оверлози от серията EX.

1990 Юни    Стартиране на Employees’ Stock Holdings Association.

1991 Октомври    Основаване на Pegasus-Pfaff Europa GmbH. (Германия)

1992 Август    Повишаване на капитала на 476.75 милиона йени.

1994 Февруари    Основаване на Pegasus (Tianjin) Sewing Machine Co., Ltd. China

1999 Октомври    Завършване на универсалните 3,4 и 5 конечни оверлози от серията M700.

2001 Април    Учредяване на Pegasus Sewing Machines (H.K.) Ltd., (Хонг Конг)

2001 Април    Основаване на MP(Tianjin)Sewing Machine Co., Ltd. China

2001 Юни    Дайдо Мима Сан встъпва в длъжност като Председателствуващ и Представителен Директор.

2001 Юни    Кейзо Бандо Сан встъпва в длъжност като Президент и Представителен Директор.

2001 Септември    Завършване на новата W2600 серия ръкавни покривни машини.

2001 Декември    Завършване на новата W1500 серия равнинни покривни машини.

2002 Септември    Завършване на новата FS700 серия флат лок машини.

2002 Септември    Основаване на Pegasus Europa GmbH. (Германия) Пререгистрация.

2002 Ноември    Дайдо Мима Сан е награден с медал Blue Ribbon от Имперското Семейство

2002 Ноември    Основаване на Tinajin Pegasus System Engineering Co., Ltd. China

2003 Юли    Завършване на новата MX3200 и MX5200 серия оверлози.

2003 Ноември    Завършване на новата CW500 серия равнинни покривни машини.

2005 Декември    Завършване на новата M800 серия оверлози.

2006 Февруари    Обновяване на W1500N серия равнинни покривни машини.

2006 Февруари    Включване във втора секция на Токийската стокова борса.

2007 Януари    Основаване на Tinajin Pegasus-Shimamoto Auto Parts Co., Ltd. China

2007 Март    Включване в първа секция на Токийската стокова борса.

2008 Януари Основана е Pegasus Vietnam Sewing Machine Co., Ltd.(Виетнам)

2008 Април Мориаки Шимизу става президент и представителен директор.

2008 Декември Pegasus (Tianjin) Sewing Machine Co., Ltd. се слива с Tianjin Pegasus Sewing Machine Mfg.Co., Ltd. получената корпорацията е Pegasus (Tianjin) Шевни машини Co., Ltd.

2010 Януари Pegasus (Tianjin) Шевни машини Co., Ltd. сляла с MP (Tianjin) Шевни машини Co., Ltd. Получената корпорацията е Pegasus (Tianjin) Sewing Machine Co., Ltd.

2012 Юни Такехиро Бандо става председател.

2012 Септември Представяне на новата GX серия (суха глава с гресиране, оверлог и верижни шевни машини)

2012 Септември Представяне на новата GW серия (суха глава с гресиране, ръкавни покривни машини)

2012 Септември Представяне на новата W3500P серия (плоски покривни машини)

2012 Септември Представяне на новата W3600P серия (ръкавни покривни машини)

2013 Април Основана е PEGASUS-SHIMAMOTO AUTO PARTS(VIETNAM) Co., Ltd.(Виетнам)

2014 Януари Отбелязване на 100-годишнината на фирмата

2015 Април Мориаки Шимизу става председател на борда на директорите и представителен директор.

2015 Април Шигеми Мима става президент и представителен директор.